Läger och helgkurser

Läs våra bokningsregler här

Hållbar specialsökhund – helgläger
Friskvårdsläger ”Hållbar hund”
Nos- och aktiveringsläger

Bokningssidan:

Boka tid

 


Hållbar specialsökhund – helgläger

Under tre dagar med fullt fokus på SBKs nya tävlingsform Specialsök utvecklar vi förståelsen för hur du kan träna och arbeta för att få en hållbar hund inom specialsöket. Vi lägger fokus på både den mentala och fysiska delen hos hunden.

Vi kommer att växla mellan praktisk specialsöksträning, teori och kortare föreläsningar samt fysisk träning inom ämnet hundens anatomi och fysiologi.
För att få en hållbar specialsökshund krävs både uthållighet, styrka, balans och fokus. Hunden behöver också kunna ta olika anvisningar och ni ska kunna arbeta tillsammans som ett team.

Under lägerhelgen kommer du att få olika verktyg för att ni utvecklas som specialsökhundsekipage enligt SBK Specialsök tävlingsform.
Vi kommer att varva praktiska sök i några olika miljöer, prata om hur vi kan förbereda hunden mentalt och fysiskt inför olika uppgifter.
Vi kommer att göra olika praktiska fys-övningar för att bygga styrka och balans hos hunden för att stärka hundens förmåga att ta sig an miljön och prata om hur du kan hjälpa din hund till en bra fysisk kondition. Ni kommer att få lära er enklare massagebehandling

Inför kursstarten får du skicka in de utmaningar som du upplever i din träning och vad du önskar få hjälp med.

Förkunskaper och nivå på kursen:
Hunden ska ha gått grundkurs inom specialsök och kunna detektera röd kong som etikett.
Det är en fördel om ni har startat på inofficiellt specialsöksprov eller har ambitionen att tävla.

Instruktörer:
Fysträning & friskvård – Camilla Lundgren, Baggebo Hundcenter
Specialsök – Malin Helltén, HUNDra

Antal deltagare: 4 stycken
Pris: 3000:- inkl. fika (ta med egen lunch)

Nästa kursstart:


Fysläger ”Hållbar hund”

Alla hundar behöver en hållbar kropp, som är stark och står emot yttre och inre påfrestningar, för att få ett så aktivt, skadefritt och långt liv som möjligt. Hur ska vi träna vår hund för att den ska hålla länge? Hur ser vi om något inte stämmer?

Det här lägret handlar om vad vi kan göra för att ge hunden de bästa förutsättningarna att hålla på bästa sätt, hur vi förebygger skador genom att bygga upp hundens kropp från grunden och varför det är så viktigt att träna hela hundens kropp och med variation.

Vi kommer först att börja med en föreläsning där vi pratar allmänt om fysiska och psykiska förutsättningar hos olika raser & individer, om de olika byggstenarna i friskvårdsträningen samt balansen mellan träning, återhämtning och vila. Det kommer även att ges generella träningstips och övningar, men också en genomgång om hur viktigt det är att individanpassa och lära sig titta på sin hund för att kunna se ev. störningar, förändringar i kropp och rörelser så man kan ge den bästa träningen för just den hunden.

Därefter gör instruktören/fysioterapeuten en rörelseanalys och lättare genomgång av de deltagande hundarna innan det är det praktisk träning där vi visar generella övningar som ni får prova med er hund och som vi då också individanpassar utefter er hunds förutsättningar.

Dag två kommer vi även då att börja med en föreläsning med fokus på mer riktad träning mot olika sporter och därefter är praktisk träning med fler övningar. Ni får också en genomgång om balansbollträning, som ni sen får testa med er hund.
Som avslutning visar vi en enklare massagebehandling som ni får testa på er hund.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 2500:-

Kursdatum:

 


Nos- och aktiveringsläger

Alla hundar behöver arbeta med nosen och huvudet på något sätt. Det räcker inte att bara gå promenader, utan det krävs även mental stimulans för att hunden ska bli nöjd och tillfredsställd.

Det här lägret kommer ni få prova olika former av nosarbeten som t. ex personsök, personspår, viltspår, uppletande men också få jobba med andra aktiveringsövningar, klicker och tricks för att hitta något som passar er att göra tillsammans.

Vi kommer först att börja med en föreläsning om vad hunden har för grundläggande behov och lite allmän raslära samt belöning- och lekutveckling. Vi kommer också att prata om lite om olika sporter och andra aktiveringsformer innan den praktiska träningen börjar som kommer att varvas med nosövningar och hjärngympa av olika slag

Dag två fortsätter på samma sätt med att varva olika praktiska övningar. Ibland kör vi alla hundarna samtidigt och ibland är det en hund i taget som kör, eller två och två så det finns tid för återhämtning och vila.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 5 månader
Krav: Inga, vi anpassar övningar efter hund och ägare
Pris: 

Kursdatum: