Fysbana

Välkommen till vår fysbana där hundarna kommer att få jobba med hela kroppen som utvecklar både muskler, balanssinnet, koordinationsförmågan, kroppskontroll och rörlighet samtidigt som huvudet får arbeta.

Fysbanan gör det enklare och effektivare att kunna träna hundens hela kropp på ett och samma ställe.

Banan består av många olika hinder/övningar och det ska utföras lugnt och sansat för att hunden ska arbeta genom kroppen ordentligt och inte skada sig. Småhundar har en egen liten avdelning, där vissa övningar anpassade för mindre storlekar. Men de mindre hundarna kan också göra många av de andra stationerna.
Fysbanan kommer att uppdateras då och då med nya övningar/stationer.

Innan man får träna själv på banan så måste man först vara med på en introduktion/öppen träning så man vet vilka övningar som hunden ska göra och hur man utför dem för att inte orsaka skador.

När man tränar på banan måste hunden ha sele på sig så man kan stötta den när det behövs . Halsband och flexikoppel är inte tillåtet, då det kan medföra en skaderisk.

Vi kommer att ha öppna träningar/introduktionstillfällen samt olika teman regelbundet och det går att köpa träningskort per tillfälle, 10-kort, månadskort eller årskort. Läs mer under fliken ”Information och priser”

Öppen träning

På den öppna träningen går vi genom grundläggande övningar för att bygga en hållbar hund. Vi går genom de olika stationerna på banan. Hur, när och varför de ska utföras. Alla hundar är olika både i anatomi, rörelser och energi, så övningarna anpassas efter varje individ.
Max 6 deltagare/tillfälle!

Fysbanan är öppen året om, även vintertid så länge vädret tillåter. Vid snö och risk för halka är den stängd.