Fysbana

Välkommen till vår fysbana där hundarna kommer att få jobba med hela kroppen som utvecklar både muskler, balanssinnet, koordinationsförmågan, kroppskontroll och rörlighet samtidigt som huvudet får arbeta.
Tack till Jessica på Simply Basic Friskvård som genom deras fina fysbana inspirerade oss till att bygga vår.

Många personer har inte alltid så bra koll eller tappar fantasi på vad man kan göra för övningar både hemma, i skogen och i stadsmiljö med sin hund för att friskvårdsträna den.

En fysbana gör det enklare och effektivare att kunna träna hundens hela kropp på ett och samma ställe.

Banan består av många olika hinder/övningar och det ska utföras lugnt och sansat för att hunden ska arbeta genom kroppen ordentligt och inte skada sig. Småhundar har en egen liten avdelning, där vissa övningar anpassade för mindre storlekar. Men de mindre hundarna kan också göra många av de andra stationerna.
Fysbanan kommer att uppdateras då och då med nya övningar/stationer.

Beroende på om det är en frisk hund, en hund med någon skada, rörelsestörning och vad man har lite för mål med träningen så måste man först vara med på en introduktion så man vet vilka övningar som hunden ska göra och hur man utför dem för att inte orsaka skador. Sedan får man ett häfte och kan då träna själv på banan.

När man tränar på banan måste hunden ha sele på sig så man kan stötta den när det behövs . Halsband och flexikoppel är inte tillåtet, då det kan medföra en skaderisk.

Vi kommer att ha öppna träningar/introduktionstillfällen regelbundet och det går att köpa träningskort per tillfälle eller 10-kort. Läs mer under fliken “Information och priser”

Fysbanan är öppen året om, även vintertid så länge vädret tillåter. Vid snö och risk för halka är den stängd.