Föreläsningar

Läs våra bokningsregler här

Hållbar specialsökhund
Att skaffa hund
Hållbar hund
Hållbar arbets-/sporthund
Hållbar valp & unghund
Hållbar äldre hund


Hållbar specialsökhund

Oavsett arbete så behöver alla hundar behöver en hållbar kropp, som är stark och står emot yttre och inre påfrestningar, för att få ett så aktivt, skadefritt och långt liv som möjligt. En specialsökhund har ibland ganska tuffa sökområden att ta sig genom som kräver god fysik, bra kroppskännedom och koordinationskontroll för att undvika skador men också för att orka mentalt och för att prestera bättre.
Föreläsningen handlar om vad vi kan göra för att ge specialsökhunden de bästa förutsättningarna att hålla på bästa sätt, hur vi förebygger skador genom att bygga upp hundens kropp från grunden och varför det är så viktigt att träna hela hundens kropp med styrketräning, balans, koordination, rörlighet, spänst och kondition.
Det kommer att ges både generella träningsråd och grenspecifika övningar för specialsökhunden, men också hur man ska planera fysträningen för att kunna prestera på topp när det gäller.
Datum & tid:

 

Pris: 295:-


Att skaffa hund

Onlineföreläsning i två delar!

Att skaffa hund blir mer och mer populärt, och Coronapandemin har också varit en bidragande orsak. Det är roligt att fler och fler inser värdet med en fyrbent familjemedlem, men det blir tyvärr också konsekvenser utav det. För att matcha behovet så avlas det då ibland på fel individer med dålig mentalitet, anatomiska brister, sjukdomar etc., hundar säljes med överpriser och smuggelhundarna ökar drastiskt. Köparna dras ibland till utseendet och tittar inte på resten av delarna och på vad hunden behöver för att må bra, vilket tyvärr kan sluta på många tråkiga, ledsamma och farliga sätt.

Denna föreläsning syftar till att hjälpa dig att hitta rätt hund som passar dig och din livsstil, genom att undvika vissa fällor och få mer kunskap innan köpet.

Del 1:
Föreläsningen innehåller raslära, hur rasgrupperna är indelade, vad de är avlade för och vad de behöver för att må bra samt även vanliga sjukdomar & annan ev. rasproblematik.

Del 2:
Ni får även tips och råd på vad man ska tänka på efter rasen är vald, som uppfödare & föräldrar till den blivande familjemedlemmen och vad man ska titta på när man besöker valpkullen/hunden. Dessutom grundläggande träning som t. ex att bygga en relation, socialisering, ensamträning, vakt/resursförsvar, hantering etc.

Vi pratar om stress och andra problem som kan uppstå, om över- & understimulans samt den viktiga balansen mellan fysisk motion, aktivering, berikning, passivitet och vila. Föreläsningen kommer också gå genom vad det finns för sporter och andra aktiviteter samt arbeten som man kan göra med sin hund.

Kurslängd: 2 x 3 timma inkl. paus i mitten

Datum:

Pris: 500: för båda föreläsningarna. 300:- för en av dem!


Hållbar hund

Onlineföreläsning!

Alla hundar behöver en hållbar kropp, som är stark och står emot yttre och inre påfrestningar, för att få ett så aktivt, skadefritt och långt liv som möjligt. Hur ska vi träna vår hund för att den ska hålla länge? Hur ser vi om något inte stämmer?

Föreläsningen handlar om vad vi kan göra för att ge hunden de bästa förutsättningarna att hålla på bästa sätt, hur vi förebygger skador genom att bygga upp hundens kropp från grunden och varför det är så viktigt att träna hela hundens kropp och med variation.

Vi kommer att prata allmänt om fysiska och psykiska förutsättningar hos olika raser & individer, om de olika byggstenarna i friskvårdsträningen samt balansen mellan träning, återhämtning och vila. Det kommer även att ges generella träningstips och övningar, men också en genomgång om hur viktigt det är att individanpassa och lära sig titta på sin hund för att kunna se ev. störningar, förändringar i kropp och rörelser så man kan ge den bästa träningen för just den hunden.

Datum & tid:

Pris: 250:-


Hållbar arbets-/sporthund

Onlineföreläsning!

Varför funkar det inte alltid på tävling, varför är vissa moment svåra för hunden att utföra, varför drar jakthunden på sig en muskelbristning, varför river hunden ett agilityhinder, varför ser vi lydnadshunden med en kort vänstersida, varför får vallhunden en överansträngd bogled. Anledningar till detta kan vara många såklart, t. ex skadeproblem, anatomiska förutsättningar, för lite/för mycket träning, trauma etc.

Föreläsningen handlar om vad vi kan göra för att ge hunden de bästa förutsättningarna att hålla på bästa sätt för sitt arbete/sin sport, hur kan vi förebygga skador, varför det är så viktigt att träna hela hundens kropp med styrketräning, balans, koordination, rörlighet, spänst och kondition.

Vi kommer att prata om vanliga skador/felbelastningar vid olika sporter & arbetsområden och hur man undviker det genom att träna hela hundens kropp och med variation samt den viktiga balansen mellan träning, återhämtning och vila.
Det kommer även ges allmänna träningsråd och tips, men också hur man ska planera fysträningen med för att kunna prestera på topp när det gäller i form av en strukturerad träningsplan. Vi kommer också gå genom massage och vikten av rätt foder.

Datum & tid:

Pris: 300:-


Hållbar valp & unghund

Onlineföreläsning!

En valp och unghund ska inte fystränas i ordets bemärkelse, men för att undvika skador, felbelastningar och andra problem längre fram i livet så behöver de lära sig att använda sin kropp på rätt sätt genom att lära sig kroppskontroll, att röra sig på och lägga grunder för fortsatt träning.

Föreläsningen handlar om hur vi ska ge valpen och unghunden de bästa förutsättningarna att få en hållbar kropp hela livet genom rätt anpassade övningar och vikten av variation, vila & återhämtning.

Vi kommer att prata om friskvårdsträning, uppbyggnad inför grenspecifik träning och vad olika sporter kräver för fysiska egenskaper. Det kommer gås genom den viktiga grundträningen för valp och unghund, vilket innefattar socialisering, miljö- & hanteringsträning, passivitet och aktivitet men också stress samt impulskontroll och stadga.

Datum & tid:

Pris: 250:-


Hållbar äldre hund

Onlineföreläsning!

Precis som för oss människor, så bryts hundens kropp ner när den börjar åldras. Sinnena förändras, muskelmassan minskar, lederna blir stelare och rörligheten försämras etc. Hunden kanske går upp i vikt och smärtorna tilltar.

Föreläsningen handlar om vilka förändringar som sker hos hunden när den åldras, vad vi kan göra för att underlätta & bibehålla livskvalitén och glädjen hos hunden så länge som det är möjligt.

Vi kommer att prata om specifika övningar anpassade för den äldre hunden, hjälpmedel, foder, smärtproblematik, sjukdomar och om att förbereda sig för avskedet.

Datum & tid:

 

Pris: 250:-