Fyscoaching

Personligt träningsprogram för friska hundar

Behöver du hjälp med att få ner din hund i vikt, hålla den frisk och skadefri eller vill du bygga upp din hund i toppform inför tävlings-/jaktsäsongen. Kanske du har en unghund som du vill börja sätta igång en mer riktad fysträning med eller har en äldre herre/dam som börjar bli lite stel och behöver ha anpassade övningar för att hålla igång rörligheten på bästa sätt. Oavsett vad du har för mål med din hund så kan vi hjälpa dig att komma dit med ett träningsprogram som passar just dig och din hund. Den bästa träningen är den som faktiskt blir av.

Ett fysprogram är en individanpassad träningsplan med olika övningar som bygger upp styrka, balans, koordination, rörlighet, spänst och kondition för att få en hållbar hund,. En hund som fungerar optimalt oavsett om det är en arbetande tävlings-/jakthund, mysig sällskapshund eller en hund som har varit skadad/sjuk och som är redo att bygga upp sin kropp igen.
Beroende på vad ni önskar hjälp med och vilken målsättning som finns, så utför vi träningsplaner som både kan vara långsiktiga/kortsiktiga och mindre/mer detaljerade.

All grenspecifik och monotom träning sliter, så för att hunden ska hålla för sin sport/arbete så behöver vi titta på vilka styrkor/svagheter hunden har och träna den stark genom motsatsträning. En övning som är bra för en hund behöver inte vara bra för nästa, utan den kanske ska ha en liknande övning eller en helt annan för att få samma effekt.

  • Vi anpassar övningarna efter varje individs förutsättningar, behov och målsättning och just därför är det viktigt att just du som ägare är med när vi sätter ihop programmet
  • På första träffen gör vi en rörelseanalys, mätning och känner över din hund på första träffen för att se hur vi ska sätta ihop träningsplanen. Dessutom samtal och allmänna frågor om hunden, livsstil, tid att lägga samt målsättning och ev. kapacitetanalys för tävlings/arbetshunden
  • På andra träffen så går vi genom övningarna tillsammans och ni får med er ett personligt träningsprogram. Sedan är det bara att börja träna. Även vila, massage och kost är viktiga komponenter för att hålla sin hund frisk och skadefri

I programmet vill vi gärna ha en uppföljning för att se hur det går och hur resultatet blir.

PRIS

1850:- som inkluderar 2 träffar.
1:a träffen: rörelseanalys, palpation + massagebehandling av hunden. Samtal med ägare om livsstil, mål och tid att lägga. Första träffen tar omkring 1,5 timme
2:a träffen: Ni får ett individuellt träningsprogram baserad på första träffen och vi går genom övningarna och visar dem.

I priset ingår det fri konsultation på mail.

Extraträff:

  • En träff: 750:-
  • 5-kort fyscoaching: 3500:-
  • Månadskort: 600:-/mån i 12 månader
    (i priset ingår 1 träff/månad med friskvårdskontroll, mätning av muskler etc, behandling, genomgång av övningar, träningsprogram för varje månad) 

Här hittar ni bokningsbara tider: https://www.bokadirekt.se/places/baggebo-hundcenter-32870