Kurser friskvård

Läs våra bokningsregler här

Hållbar senior
Hållbar valp
Balansboll, grundkurs
Balansboll, fortsättningskurs
Fys- och friskvårdskurs
Fyskurs, coachgrupp
Hållbar unghund
Hållbar jakthund
Hållbar agilityhund
Massage och stretching för hemmabruk

Bokningssidan:

Boka tid


Hållbar senior

När din älskade hund blir äldre så vill han/hon ändå vara med och hitta på saker. En äldre hund mår bra av att använda sin kropp och stimulera sina sinnen. Han/hon blir glad av att få arbeta och inte känna sig bortglömd.

Under denna kurs kommer vi fokusera på den åldrande hunden, vad som händer i kroppen vid åldrandet och vad vi kan göra för att underlätta för dem med hjälpmedel och anpassat material.

Vi tittar på hur vi kan stimulera den äldre hunden på ett skonsamt sätt och ger tips på bra övningar och aktiviteter som hjälper till att bibehålla hundens fysik och rörlighet. Ni kommer även att få prova på dessa övningar tillsammans med er hund.

Vi avslutar dagen med att visa er hur ni gör en mjukgörande avslappningsmassage på er hund. 

Övningarna individanpassas.

Antal deltagare: 4-8 stycken
Ålder på hunden: Från 8 år
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 1295:-
Plats: Baggebo hundcenters rehablokal  i Sollebrunn

Kursdatum:


Balansboll, grundkurs

Alla hundar behöver en stark kropp och ha bra kroppskännedom med god balans, koordination och stabilitet för att hålla sig frisk och förebygga skador. Balansbollträning är roligt och höjer självförtroendet hos hunden i takt med att den bygger styrka och får bättre kroppskontroll. Det ger också mental stimulans och relationen mellan hund och förare stärks.

Under denna kurs går vi genom grunderna i balansbollträning och varvar teori med praktisk träning. Vi kommer att gå genom olika grundövningar som utformas efter just din hunds behov.

På teoripassen pratar vi om varför balansbollträning är bra men också vad som är viktigt att tänka på för att träna på rätt sätt. Vi går genom den viktiga uppvärmningen & nedvarvningen, vilka muskler som är involverade i de olika övningarna och hur kroppen påverkas av träningen och vikten av en bra balans med träning, vila och återhämtning.
Ni kommer också att få med dig tips och råd hur ni arbetar vidare med övningarna hemma.

Under den praktiska träningen går vi genom olika grundövningar som individanpassas efter er hund. Varje pass kommer att starta med en gemensam uppvärmning och avslutas med nedvarvning samt rörelseträning för att öka hundens ROM (range of motion).

Det kommer finnas olika typer av bollar, diskar och dynor att jobba med på plats.

Antal deltagare: 4 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 1395:- inkl. fika
Plats: Baggebo hundcenters rehablokal  i Sollebrunn

Kursdatum:


Balansboll, fortsättningskurs

I kombination med annan träning så är balansbollsträning både skadeförebyggande och höjer prestationsnivån i både tävling och arbete, men ger också en bra mental stimulans.

Under denna kurs avancerar vi vidare från grundkursen och går in på lite mer grenspecifika sporter och vad som är viktigt att fokusera inom just

På teoripassen pratar vi om olika grenspecifika sporter, ras samt viss skadeproblematik med vanliga skador och hur man kan anpassa balansbollträningen i samband med dessa faktorer.

Under den praktiska träningen bygger vi vidare och försvårar övningarna från grundkursen samt bygger på med fler för att få variation och ta träningen till nästa nivå. Varje pass kommer att starta med en gemensam uppvärmning och avslutas med nedvarvning samt rörelseträning för att öka hundens ROM (range of motion).

Det kommer finnas olika typer av bollar, diskar och dynor att jobba med på plats.

Antal deltagare: 4 stycken
Ålder på hunden: Från 10 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 1295:- inkl. fika
Plats: Baggebo hundcenters rehablokal  i Sollebrunn

Kursdatum:


Fys- & friskvårdskurs

Alla hundar behöver en hållbar kropp, som är stark och står emot yttre och inre påfrestningar, för att få ett så aktivt, skadefritt och långt liv som möjligt. Hur ska vi träna vår hund för att den ska hålla länge? Hur ser vi om något inte stämmer?

Under denna kurs går vi genom vad vi kan göra för att ge hunden de bästa förutsättningarna att hålla på bästa sätt, hur vi förebygger skador genom att bygga upp hundens kropp från grunden och varför det är så viktigt att träna hela hundens kropp och med variation.

Vi kommer att varva teori och praktisk träning. I teorin kommer vi prata allmänt om fysiska och psykiska förutsättningar hos olika raser & individer, om de olika byggstenarna i friskvårdsträningen samt balansen mellan träning, återhämtning och vila. Ni får också lära er mer om träningsplanering, uppbyggnad inför grenspecifik träning samt kost och tillskott.

Under den praktiska träningen går vi genom olika övningar för balans, koordination, styrka, rörlighet, spänst och kondition med era hundar.
Ni kommer också få lära er en att massera och stretcha er hund.

Antal deltagare: 4 stycken
Ålder på hunden: Från 10 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 1695:- inkl. fika

Kursdatum:


Fyskurs, coachgrupp

Den här kursen bygger vidare på fys- och friskvårdskursen, där vi kommer att gå in ännu mer på individuella träningsprogram och anpassad fyscoaching för varje deltagande hund. Ni kommer att få jobba med mer utmanande övningar allteftersom hundarna bygger sig starkare.

Vi kommer vid kursstarten att göra en individuell bedömning av varje deltagande hund med en rörelseanalys, palpera, väga samt mäta muskelmassan och puls, för att kunna följa upp vad som händer under kursens gång. Ni får också sätta upp mål och göra en personlig träningsplan för er hund, vilken vi kommer att utgå ifrån, men som också kan komma att förändras under kursens gång. Kursen sträcker sig sig över tre månader med en träff varannan vecka. Totalt sex tillfällen, och däremellan har vi vår slutna facebook grupp för coaching och stöttning.

Kursen är mestadels praktisk, men det ingår en viss del teori där vi går in lite djupare på anatomi och fysiologi

Under den praktiska träningen så avancerar vi dels vidare med övningarna från grundkursen, och dels lägger till fler där vi utgår från era mål,, personliga träningsprogram och hundens individuella förutsättningar och behov.

Antal deltagare: 4 stycken
Ålder på hunden: Från 1- 1,5 år (beroende på ras/storlek på hund)
Krav: Hunden ska vara frisk och färdigvuxen (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 2300:- inkl. fika

Kursdatum:


Hållbar valp

Den här kursen kommer att handla om hur vi kan ge vår valp den bästa starten för att han/hon ska hålla sig stark och skadefri i framtiden oavsett om du tänker tävling, sällskap eller tjänstehund. Detta genom rätt grundläggande träning, mental stimulans och återhämtning.
Vi kommer att varva teori med praktisk träning och prata om hur vi förebygger skador genom att bygga upp valpens kropp med varierad grundträning, rätt kost samt vila.
Det blir en liten genomgång om olika raser med deras olika fysiska och psykiska förutsättningar och ni kommer att få generella träningstips och övningar för er valp.
Valparna kommer att få prova på olika grundövningar som balansträning, koordination och kroppskontroll, gå på olika underlag, testa lite tricks, stadga och hanteringsträning.

Antal deltagare: 4-6 stycken
Ålder på hunden: Från 12 veckor (valpen måste ha sin 12-veckors vaccinationsspruta)
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 1295:-

Kursdatum:


Hållbar unghund

När du plötsligt får en tonåring i huset med hormoner i överflöd och känslor som svallar. Här gäller det att tänka förebyggande och att ge unghunden rätt förutsättningar under den jobbiga perioden..
Den här kursen kommer att handla om hur vi kan ge unghunden en fortsatt träning för att bygga en stark och skadefri kropp och ett bra självförtroende för att hålla för framtidens alla äventyr oavsett om tanken är för sällskap, tävling eller tjänstearbete.
Vi kommer att varva teori med praktisk träning och prata om hur vi förebygger skador med en bra balans av varierad träning, mental styrka, vila och kost.
Ni kommer att få generella träningstips och övningar både för huvudet och kroppen.
Hundarna kommer att få prova på olika balansövningar, styrketräning, koordination och kroppskontroll samt testa på olika nosaktiviteter och andra stimulerande uppgifter för att bygga självförtroende. Ni kommer också att få lära en lättare avslappningsmassage.

Antal deltagare: 4-6 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader – ca 1,5 år
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 1295:-

Kursdatum:

 


Massage & stretching för hemmabruk

Att massera sin hund regelbundet är både relationshöjande och ger dig en bra förståelse för när den mår bra och när det är något som avviker mot det normala.  Massage och stretching minskar stelhet, träningsvärk och smärta, samt förebygger skador och reducerar stress

Under den här kursen får du lära dig grundläggande anatomi, massagens effekter, när du bör och inte bör massera, hur ofta och hur länge du kan massera hunden.

Vi kommer kortfattat att prata om rörelseapparaten, muskelns uppbyggnad och gå genom de större musklerna, de vanligaste massagegreppen och stretching av hund. Ni får också lära er några vanliga muskelrelaterade besvär och spänningar.

Under den praktiska träningarna får ni jobba med de olika massagegreppen, stretching och aktiva böjövningar på er hund. Det finns två lånehundar om det skulle behövas.

Antal deltagare: 4 stycken
Ålder på hunden: Från 10 mån
Krav: Hunden ska vara frisk (inga akuta sjukdomar och skador), Rådfråga fysioterapeut vid osäkerhet!
Pris: 1150:- inkl. fika


Hållbar jakthund

Alla jakthundar behöver en stark kropp, som står emot yttre och inre påfrestningar, för att få ett så aktivt, skadefritt och långt liv som möjligt. Hur ska vi träna jakthunden för att den ska hålla länge? Hur ser vi om något inte stämmer?

Den här kursdagen handlar om vad vi kan göra för att ge jakthunden de bästa förutsättningarna att hålla på bästa sätt, hur vi förebygger skador genom att bygga upp hundens kropp från grunden och varför det är så viktigt att träna hela hundens kropp och med variation.

Vi kommer först att börja med en föreläsning där vi pratar allmänt om olika jakthundraser och deras fysiska och psykiska förutsättningar samt skadeproblematik, de olika byggstenarna i träningen samt balansen mellan träning, återhämtning och vila. Det kommer även att ges generella träningstips och övningar anpassat för olika jakter samt ges råd på konditionsträning, mental stimulans och hur man gör en anpassad träningsplan.

Därefter är det praktisk träning där vi visar både grundläggande generella övningar men också individanpassade utefter er hunds förutsättningar, som ni då får prova. Som avslutning visar vi en enklare massagebehandling som ni får testa på er hund.

Det går också att delta som åhörare.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris: 

Kursdatum:


Hållbar agilityhund

Alla agilityhundar behöver en stark kropp, som står emot yttre och inre påfrestningar, för att få ett så aktivt, skadefritt och långt liv som möjligt. Hur ska vi träna agilityhunden för att den ska hålla länge? Hur ser vi om något inte stämmer?

Den här kursdagen handlar om vad vi kan göra för att ge agilityhunden de bästa förutsättningarna att hålla på bästa sätt, hur vi förebygger skador genom att bygga upp hundens kropp från grunden och varför det är så viktigt att träna hela hundens kropp och med variation.

Vi kommer först att börja med en föreläsning där vi pratar lite allmänt om olika raser och deras olika fysiska och psykiska förutsättningar samt vanliga skador hos agilityhundar. Vi kommer att prata om de olika byggstenarna i träningen samt balansen mellan träning, återhämtning och vila. Det kommer även att ges generella träningstips och övningar samt ges råd på konditionsträning, mental stimulans och hur man gör en anpassad träningsplan för att toppa formen inför tävlingssäsongen

Därefter är det praktisk träning där vi visar både grundläggande generella övningar men också individanpassade utefter er hunds förutsättningar, som ni då får prova. Som avslutning visar vi en enklare massagebehandling som ni får testa på er hund.

Det går också att delta som åhörare.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris:

Kursdatum: