Kurser friskvård

Läs våra bokningsregler här

Friskvårdskurs


Friskvårdskurs

Alla hundar behöver ha en stark och frisk kropp för att hålla för arbete och inte gå sönder. Det är viktigt att börja bygga från grunden, inifrån och ut, att först stärka de små musklerna som stabiliserar och håller ihop leder & skelett för att inte de stora musklerna ska gå in och kompensera vid svagheter. De stora musklerna står för kraft och explosivitet, som såklart också behövs för att hålla ihop kroppen.
Olika övningar tränar olika delar och alla hundar behöver alla delarna, men beroende på vilken typ av hund det är; vad den har för egenskaper/beteenden, vad den har för uppgifter, hur den rör sig och ser ut anatomiskt, så behöver övningarna baseras utefter det för att stärka och bygga istället för att bryta ner.

Under denna kurs kommer vi att gå genom de olika delarna som innefattar fysträning; bålstabilitet & balans, koordination och rörlighet, styrka, spänst och kondition. Första tillfället är enbart teori online där vi kommer att prata om hundens anatomiska förutsättningar och rörelser, uppvärmning, nedvarvning, vila, återhämtning och massage samt foder.

Kursen kommer ha fokus på olika delar vid varje tillfälle och andra tillfället börjar vi med att göra en snabb genomgång av varje hund innan den praktiska träningen börjar.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 1 år och framåt
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris:
1450:-

Kurslängd: 6 x 1,5 timma (första tillfället är 2 timmar)

Kursdatum:

  • Fredag 22/1 kl. 17.00-19.00 (teori online)
    Därefter; torsdagar 4/2, 18/2, 4/3, 18/3, 31/3 (ons) kl. 17.00-18.30