Kurser friskvård

Läs våra bokningsregler här

Friskvårdskurs


Friskvårdskurs – Hållbar hund

Alla hundar behöver ha en stark och frisk kropp för att hålla för arbete och inte gå sönder. Det är viktigt att börja bygga från grunden, inifrån och ut, att först stärka de små musklerna som stabiliserar och håller ihop leder & skelett för att inte de stora musklerna ska gå in och kompensera vid svagheter. De stora musklerna står för kraft och explosivitet, som såklart också behövs för att hålla ihop kroppen.

Olika övningar tränar olika delar och alla hundar behöver alla delarna, men beroende på vilken typ av hund det är; vad den har för egenskaper/beteenden, vad den har för uppgifter, hur den rör sig och ser ut anatomiskt, så behöver övningarna baseras utefter det för att stärka och bygga istället för att bryta ner.

Under denna helgkurs kommer vi att gå genom hur vi får en hållbar hund. Kursen innehåller både teori och praktisk träning. Vi gör en rörelseanalys och friskvårdskontroll av varje deltagande hund.

Teorin innehåller hundens anatomiska förutsättningar och rörelser, uppvärmning, nedvarvning, vila, återhämtning, massage foder, träningsplanering och de olika grundstenarna i fysträningen.

Den praktiska träningen innefattar först en rörelseanalys och friskvårdskontroll av varje deltagande hund. Ni kommer att få prova olika fysövningar, både generella och individanpassade. Vi kommer att titta på olika typer av konditionsträning, och hur man anpassar efter sin egna hund på bästa sätt. Dag två avslutas med att ni får prova en lättare massage på er hund.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 1 år och framåt
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris:
1500:-

Kursdatum:

  • Lördag & söndag 10-11 april kl. 10.00-15.00