Kurser friskvård

Läs våra bokningsregler här

Friskvårdsläger
Balansboll, grundkurs
Balansboll, fortsättningskurs
Hjälpande hand och tass

Bokningssidan:

Boka tid


Friskvårdsläger

Under detta läger kommer fokuset att ligga på friskvård och fysträning. Dagarna varvas med föreläsningar & praktisk träning.

Vi kommer att prata om hundens anatomiska förutsättningar och rörelser, uppvärmning, nedvarvning, vila, återhämtning, foder, träningsplanering och de olika grundstenarna i fysträningen. Vilken träning som är för den växande valpen och unghunden, den vuxna hunden i sina bästa år och hur man anpassar för den äldre hunden så att den bibehåller sin rörlighet och styrka på bästa sätt. Vi kommer att prata om grenspecifik träning och hur man bygger en hund som både håller och presterar bättre i den specifika sporten eller arbetet.

Den praktiska träningen innefattar först en rörelseanalys och friskvårdskontroll av varje deltagande hund. Ni kommer att få prova olika fysövningar och balansbollträning, både generella och individanpassade. Vi kommer att titta på olika typer av konditionsträning, och hur man anpassar efter sin egna hund på bästa sätt. Dag två avslutas med att ni får prova en lättare massage på er hund.

Man kan delta med sin valp/unghund över sex månader, då träningen och övningarna utformas efter det. Det är bra att börja med viss grundträning med den unga hunden, men det är viktigt att inte börja med för hög fysisk belastning.

Antal deltagare:
Deltagare med hund:4 – 6 stycken
Åhörare: 4 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris:
Deltagare med hund: 1550:-
Åhörare: 1300:-

Kursdatum:


Balansboll, grundkurs

Alla hundar behöver en stark kropp och ha bra kroppskännedom med god balans, koordination och stabilitet för att hålla sig frisk och förebygga skador. Balansbollträning är roligt och höjer självförtroendet hos hunden i takt med att den bygger styrka och får bättre kroppskontroll. Det ger också mental stimulans och relationen mellan hund och förare stärks.

Under denna kurs går vi genom grunderna i balansbollträning och varvar teori med praktisk träning. Vi kommer att gå genom olika grundövningar som utformas efter just din hunds behov.

På teoripassen pratar vi om varför balansbollträning är bra men också vad som är viktigt att tänka på för att träna på rätt sätt. Vi går genom den viktiga uppvärmningen & nedvarvningen, vilka muskler som är involverade i de olika övningarna och hur kroppen påverkas av träningen och vikten av en bra balans med träning, vila och återhämtning.
Ni kommer också att få med dig tips och råd hur ni arbetar vidare med övningarna hemma.

Under den praktiska träningen går vi genom olika grundövningar som individanpassas efter er hund. Varje pass kommer att starta med en gemensam uppvärmning och avslutas med nedvarvning samt rörelseträning för att öka hundens ROM (range of motion).

Det kommer finnas olika typer av bollar, diskar och dynor att jobba med på plats.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris:
1050:-

Kursdatum:

  • Fredagar med start 8/10 kl. 16.00-18.00
    Resterande tillfällen: 15/10, 22/10, 29/10 kl. 16.00-17.30

Balansboll, fortsättningskurs

I kombination med annan träning så är balansbollsträning både skadeförebyggande och höjer prestationsnivån i både tävling och arbete, men ger också en bra mental stimulans.

Under denna kurs avancerar vi vidare från grundkursen och går in på lite mer grenspecifika sporter och vad som är viktigt att fokusera inom just

På teoripassen pratar vi om olika grenspecifika sporter, ras samt viss skadeproblematik med vanliga skador och hur man kan anpassa balansbollträningen i samband med dessa faktorer.

Under den praktiska träningen bygger vi vidare och försvårar övningarna från grundkursen samt bygger på med fler för att få variation och ta träningen till nästa nivå. Varje pass kommer att starta med en gemensam uppvärmning och avslutas med nedvarvning samt rörelseträning för att öka hundens ROM (range of motion).

Det kommer finnas olika typer av bollar, diskar och dynor att jobba med på plats.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 10 månader
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris:
1050:-

Kursdatum:

  • Söndagar med start 3/10 13.00-15.00
    Resterande tillfällen: 17/10, 24/10, 31/10 kl. 13.00-14.30
  • Onsdagar med start 1/12 19.00-21.00
    Resterande tillfällen: 8/12, 15/12, 22/12 kl. 19.00-20.30

Hjälpande hand och tass

En heldag med fokus på HLR människa, första hjälpen hund och hållbar hund inkl. friskvårdsmassage.

HLR på människa, luftvägsstopp och hjärtstartare.
Varje dag drabbas ca 20 personer av plötsligt hjärtstopp ute i samhället. Ni lär er hur man gör HLR på vuxna, hur man gör när någon satt i halsen, drunkning, stroke samt hur en hjärtstartare fungerar. Kursintyg utfärdas.

Första hjälpen hund.
Ni kommer att träna på en övningsdocka hur man gör HLR på en hund vid hjärtstopp, luftvägsstopp samt drunkning. Under kursen kommer vi även att prata om hundens allmäntillstånd och hur vi kan känna igen förändringar som kan tyda på att hunden inte mår bra. Kursintyg utfärdas.

Hållbar hund.
Handlar om vad ni kan göra för att få hunden att hålla på bästa sätt utifrån din hunds förutsättningar, arbetsuppgift och ålder samt hur vi förebygger skador och bygger upp hundens kropp från grunden med varierad träning. Vi kommer prata om den viktiga balansen mellan träning, återhämtning och vila. Ni kommer också att få lära er en enklare massagebehandling som ni får prova på antingen egen hund eller lånehund.
Kursintyg utfärdas.

Kursledare:
Helena Calmén, Hund & Ägare (HLR människa & första hjälpen hund)
Camilla Lundgren, Baggebo Hundcenter (Hållbar hund & massage)

Program:
08.30-09.00 – Frukostfika
09.00-10.30 – HLR människa (teori & praktik)
10.30-10.40 – Rast
10.40-12.30 – Första hjälpen hund (teori & praktik)
12.30-13.00 – Lunch
13.00-14.30 – Friskvårdsmassage hund (teori & praktik)
14.30-14.45 – Eftermiddagsfika
14.45-16.30 – Hållbar hund

Antal deltagare:
6 stycken, varav 4 platser med hund.
Det finns lånehundar.

Pris: 1300:-
(inkl. kurskompendium & goodiebag, samt frukost, lunch & eftermiddagsfika. Gluten & laktosfria alternativ finns!
Var vänlig att meddela annan allergi!)

Anmäler man två st får man 150:- rabatt på deltagare nummer två!

Kursdatum:

  • Söndag 10 oktober kl. 09.00-16.30