Kurser friskvård

Läs våra bokningsregler här


Fyskurs/temakvällar

Alla hundar behöver ha en stark och frisk kropp för att hålla för arbete och inte gå sönder. Det är viktigt att börja bygga från grunden, inifrån och ut, att först stärka de små musklerna som stabiliserar och håller ihop leder & skelett för att inte de stora musklerna ska gå in och kompensera vid svagheter. De stora musklerna står för kraft och explosivitet, som såklart också behövs för att hålla ihop kroppen.
Olika övningar tränar olika delar och alla hundar behöver alla delarna, men beroende på vilken typ av hund det är; vad den har för egenskaper/beteenden, vad den har för uppgifter, hur den rör sig och ser ut anatomiskt, så behöver övningarna baseras utefter det för att stärka och bygga istället för att bryta ner.

Under denna kurs kommer vi att gå genom de olika delarna som innefattar fysträning; bålstabilitet & balans, koordination och rörlighet, styrka, spänst och kondition. Vi kommer under första tillfället prata om hundens anatomiska förutsättningar och rörelser, uppvärmning, nedvarvning, vila, återhämtning och massage och sedan göra en snabb genomgång av de deltagande hundarna.

Kursen är mestadels praktisk men innehåller även teori.

Kursen kommer ha fokus på olika delar varje tillfälle, så det går att boka in sig på enbart en eller flera, men rekommendationen är att gå hela kursen för att få med sig helhetsbilden och då har man också förtur framför de som väljer att gå enstaka gånger.
Här nedan står datumen och vad temat är för den gången.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 1 år och framåt
Krav: Hunden ska vara frisk (inga sjukdomar, skador eller kroniska besvär som kräver specifik träning)
Pris:
1000:- (om man går hela kursen)
200:-/tillfälle
Kurslängd: 6 x 1,5 timma (första tillfället är 2 timmar)

Kursdatum:

  • Måndag 17/8 kl. 16.45-18.45
    Därefter; 24/8, 31/8, 7/9, 14/9 & 21/9 kl. 17.00-18.30