Grundkurser

Läs våra bokningsregler här

Valpkurs
Slyngelkurs
Hundmöteskurs
Vardagslydnad med klicker
Avståndslydnad, inkallning & stoppsignal
Koppel & följsamhet
Vardagslydnad grund
Vardagslydnad fortsättning
Klicker grund
Klicker, fortsättning

Bokningssidan:

Boka tid


Valpkurs

Det första året är den viktigaste tiden med din hund. Det är här du lägger grunden för en bra relation, trygghet och för en glad och frisk hund. Det är nu din hund är som mest formbar, så passa på att göra livet så bra som möjligt för din bästa vän.

Under denna kurs får du lära dig hur man tar hand om sin valp på bästa sätt, hur man bygger en bra relation, samarbete och kontakt. Vi går genom hur man på ett sunt sätt håller sin hund frisk och förebygger skador.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.

På teoripassen så får du lära dig om hur man bygger en bra relation, belöningar, den viktiga leken och olika inlärningsmetoder, valpens inomhusträning och utvecklingsstadier, olika problembeteenden och hur man hanterar dem. Vi pratar om hundspråk, friskvård och hälsovård.

I de praktiska övningarna så tränar vi kontakt, koppelgående, hälsa fint, frivillig hantering och vi lägger grunden för inkallning, stadga och positioner. Valparna kommer att få testa på olika underlag och grundläggande fysövningar. De kommer även få prova på lite aktivering och sista tillfället ges det möjlighet att låta valparna få träffas under kontrollerad former, så de får en bra grund för framtiden och för att ni som ägare ska få titta på hur de kommunicerar med varandra och lära er se signaler.

Vi anpassar övningarna efter varje individ!

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: 3 – 6 månader
Pris: 1995:-

Kommande kursstarter:

 • Måndag 12/8 kl. 19.00-21 (enbart teori)
  Resterande tillfällen: 19/8, 26/8, 2/9, 9/9, 16/9 (samma tid)
 • Måndag 23/9 kl. 16.45-18.45 (enbart teori)
  Resterande tillfällen: 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10 (samma tid)
 • Lördag 16/11 kl. 10.00-12.00 (enbart teori)
  Resterande tillfällen: 23/11, 30/11, 7/12, 14/12, 28/12 (samma tid)
 • Söndag 15/12 kl. 14.00-16.00 (enbart teori)
  Resterande tillfällen: 22/12, 29/12, 5/1, 12/1, 19/1 (samma tid)

Slyngelkurs

I denna kurs bygger vi vidare på övningarna från valpkursen och ni kommer att få testa olika aktiveringsövningar. 

Denna kurs är lämplig för dig som gått valpkurs innan. Om din hund inte har gått kurs innan så rekommenderas istället vardagslydnad, grund.

Vi pratar om unghundsperioden, vilka problem som kan uppstå då och hur man jobbar med det samt den viktiga balansen mellan aktivitet och vila. Vi går genom friskvård och hur man ska bygga upp sin unghund på ett hållbart sätt.

I de praktiska övningarna så fortsätter vi att träna kontakt, följsamhet, stadga och inkallning svårare med olika störningar. Vi påbörjar inlärningen av den viktiga stoppsignalen och ni får också träna på hundmöten. Det blir en hel del aktiveringsövningar som t. ex nos-, balansövningar, problemlösningar, tricks etc.
Mycket fokus på lek och att ha roligt ihop, som stärker relationen under den jobbiga unghundsperioden.

Vi anpassar övningarna efter varje individ.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: 6 – ca 1,5 månader
Förkunskaper: Valpkurs
Pris: 1695:-

Kommande kursstarter:

 • Måndagar 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10 kl. 19.00-20.30
 • Lördagar 16/11, 23/11, 30/11, 7/12, 14/12, 28/12 kl. 13-14.30

Hundmöteskurs

Har du en hund som drar i kopplet, skäller och bli upphetsad av olika anledningar när ni möter en hund på promenaden? Kanske den är rädd, arg eller glad och bara vill fram för att leka. Oavsett vad så finns det mycket man kan göra för att underlätta för sig själv och sin hund.

Det finns en mängd orsaker till varför hunden gör som den gör, och vi kommer att gå genom varför och hur vi kan hjälpa hunden vid hundmöten.

Kursen innehåller mycket praktiska övningar men första tillfället är enbart teori.
Då kommer vi bl. a att prata om hundspråk, smärtproblematik och över-/understimulering samt lösningar vid hundmöten.

I den praktiska träningen så arbetar vi dels med olika övningar som både ska stärka er relation och ge er nycklar att hantera hundmöten på ett bra sätt.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 6 månader
Pris: 1495:-

Kommande kursstart:

 • Torsdag 15/8kl. 19.15-21.15
  Resterande tillfällen: 29/8, 12/9, 26/9 kl. 19.15-20.45

Klicker, grundkurs

Klickern är ett roligt hjälpmedel som kan användas i all typ av hundträning, som t. ex tricks, vardagslydnad,  tävlingslydnad, nyttoövningar etc. men även vid problembeteenden. Själva klickerträningen går ut på att hunden får tänka själv och belönas för att bjuda på rätt beteenden. Inlärningen går snabbare och man får en aktiv hund med bra kroppsuppfattning och självförtroende.

Under denna kurs får du lära dig grunderna i klickerträning. Vi går genom varför, hur och när vi ska använda klickern och vi pratar om timing, kriterier och belöningsplacering. Vi jobbar med targets, motivation och lär hunden att börja tänka och prova olika beteenden.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Första gången är det enbart teori och praktisk träning för hundförarna.

På teoripassen så får du lära dig vad shejping är för något, operant/klassisk inlärning och olika inlärningstermer. Vi går genom timing, belöningsfrekvens, signalkontroll och placering på belöningen. Vi pratar om olika belöningar och hur man skriver en träningsplan.

I de praktiska övningarna så tränar vi olika targets, lägger grunder för olika moment eller tricks beroende på vad ni vill ha ut av kursen. Ni väljer själva vad ni vill jobba med. Ni får träna utan hund första passet för att få in timingen så att det blir rätt när ni sen börjar träna med er hund.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 4 månader och framåt
Pris: 1350:-

Nästa kursstart:


Avståndslydnad; inkallning & stoppsignal

Vem vill inte kunna ha sin hund lös och inte vara orolig för att den inte kommer när man kallar på den eller att den stannar direkt när ni säger det. Inkallning och stanna är något de allra flesta tycker är det viktigaste att lära sin hund. En fri hund är en lycklig hund. Men en fri hund innebär också ansvar från vår sida. Den får inte jaga andra djur eller skrämma människor.

I denna kurs är det fokus på inkallning och stoppsignal och det är ni som får jobba för att bli den roligaste personen för er hund, som gör att hunden väljer er istället för hunden på andra sidan gatan. Här krävs det mycket fantasi och inlevelseförmåga.

Kursen innehåller mestadels praktiska övningar men även en liten del teori. Under teorin så pratar vi om hur man får en bra relation, olika belöningar, om den viktiga leken, störningar och lite raslära.

I de praktiska övningarna så arbetar vi med kontakt- och lekövningar, vi tränar in inkallnings- & stoppsignal orden så att det verkligen sitter och allteftersom så lägger vi på mer och svårare störningar. Du ska bli en resurs för din hund, den bästa och roligaste i världen så var beredd på att få arbeta ordentligt. Men i gengäld så får du en lycklig och lydig hund som du vågar ha lös.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 4 månader
Pris: 1595:-

Nästa kursstart:

 • Måndag 22/4 kl. 16.45-18.45
  Resterande tillfällen: 29/4, 6/5, 13/5 (samma tid)

Vardagslydnad med klicker

Klickern är ett hjälpmedel som gör att vi kan markera exakt när hunden gör det vi vill och förstärker därmed det beteendet. Det är roligt för både hund och ägare, inlärningen går snabbare och man får en aktiv hund med bra kroppsuppfattning och självförtroende.

Kursen innehåller mestadels praktiska övningar men en viss del teori ingår också

På denna kurs är det fokus på vardagslydnaden med hjälp av klickern. Vi kommer bl. a träna på kontakt och följsamhet, gå fint i koppel, inkallning, hälsa fint, positioner och stadga, där träningen går ut på att belöna rätt beteenden och låta hunden bli delaktig genom att tänka själv och göra medvetna val.
Passar alla, både valpar som vuxna hundar.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 4 månader och framåt
Pris: 1495:-

Nästa kursstart:


Koppel & följsamhet

Att hundar drar i kopplet och gör plötsliga ryck när det dyker upp något intressant, så att man nästan kastas omkull eller får armen nästan ur led, är ett vanligt förekommande problem för många. En anledning är att vi inte är konsekventa, men det finns också fler komponenter till beteendet.

Under denna kurs kommer vi att gå genom varför och vad vi kan göra för att få hunden att bli mer följsam och gå fint i kopplet.

Kursen innehåller mestadels praktiska övningar men även en liten del teori.

I den praktiska träningen så arbetar vi med olika koppel & följsamhetsövningar, men vi kommer också att jobba med att stärka upp kontakten och ge tips på hur man göra promenaden roligare, genom olika aktiveringstips.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 4 månader
Pris: 1295:-

Nästa kursstart:


Vardagslydnad, grund

Under denna kurs får du lära dig hur man tar hand om sin hund på bästa sätt, hur man bygger en bra relation, samarbete och kontakt. Vi går genom hur man på ett sunt sätt håller sin hund frisk och förebygger skador.

Denna kurs är lämplig för dig som har en unghund som inte har gått valpkurs innan, en vuxen hund som inte har gått kurs innan och behöver få lite grundläggande träning och/eller få en bättre relation med.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.

På teoripassen så får du lära dig om hur man bygger en bra relation, belöningar, den viktiga leken och olika inlärningsmetoder, hundens utvecklingsstadier, olika problembeteenden och hur man hanterar dem. Vi pratar om hundspråk, friskvård och aktivering/passivitet.

I de praktiska övningarna så tränar vi kontakt, koppelgående, hälsa fint och frivillig hantering. Vi tränar stadga och positioner där vi också lägger på störningar. Ni får träna avståndslydnad som t. ex stanna och inkallning. Vi tränar också på hundmöten. Ni får tips på hur man kan aktivera sin hund och praktiska övningar på hur man håller sin hund frisk och lägger upp en bra grund  för att bibehålla det under hundens liv.

Vi anpassar övningarna efter varje individ!

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 7 månader
Pris:

Kommande kursstarter: 


Vardagslydnad, fortsättning

Under denna kurs så arbetar vi vidare med vardagslydnaden, men nu lägger vi in mer störningar och tid, allt för att få en stabilare hund som lyssnar och väljer sin ägare istället för hunden på andra sidan gatan. Vi tränar stadga, avståndslydnad med störningar och på hundmöten.

Denna kurs är lämplig för dig som gått valp- och unghundskurs eller vardagslydnad, grund eller motsvarande innan.

Kursen innehåller mestadels praktiska övningar men även en liten del teori.

I de praktiska övningarna så bygger vi vidare på vardagslydnaden med mer störningar. Det blir en hel del stationsträning, parövningar och träning i olika miljöer

Vi anpassar övningarna efter varje individ.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 1 år
Förkunskaper: Antingen genomgått valp- och unghundskurs eller vardagslydnad, grund. Eller motsvarande förkunskaper som ingår i kurserna. Hunden ska kunna sitt, ligg och grunderna i sitt/ligg kvar, inkallning, stanna etc.
Pris: 

Kommande kursstart:


Klicker, fortsättning

Under denna kurs jobbar vi vidare med att shejpa fram olika beteenden och att sätta ihop olika beteenden i kedjor.

Ni kommer att få testa på att lära in olika tricks, nyttoövningar och vi kommer också att titta på hur man kan använda sig av shejping i stadgeträning och inlärning av olika moment. Ni väljer själva vad ni vill jobba med.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Ålder på hunden: Från 4 månader och framåt
Pris:

Nästa kursstart: