Engångstillfällen

Läs våra bokningsregler här

Hanteringsträning
Fokus – störningsträning
Lek & belöningsclinic
Fokus – kontakt – samarbete
Balans & kroppskontroll
Framförgående/framåtsändande
Fritt följ
Stadga – impulskontroll
Hälsa – hälsa fint
Den äldre hunden

Bokningssidan:

Boka tid


Hanteringsträning

Att kunna känna över sin hund för att hitta skador och sår, att kunna torka tassarna , klippa klorna, sköta pälsvården och kanske behöva lägga ett tassbandage är nödvändigt när man har hand om en fyrbent kamrat.

Under detta tillfälle jobbar vi med olika övningar som hjälper er att kunna hantera hunden. En del hundar tycker att det är lite jobbigt att bli hanterade och då är det viktigt att man håller sig lugn och trygg.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & tid: 

Pris: 250:-

 


Fokus – störningsträning

Är din hund störningskänslig? Tappar den lätt fokus? En grundläggande faktor är att hitta väl fungerande belöningar hunden vill jobba för.

Under detta tillfälle pratar vi om vi om motivation, belöningar och olika störningar. Sen tittar vi på ett ekipage i taget för att se hur motivationen och belöningarna fungerar i arbete. Vi jobbar med störningar för att få hunden mer fokuserad.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 31 januari kl. 12.00 – 14.00
Pris: 250:-

 


Lek & belöningsclinic

Att leka och ha kul med sin hund är grunden för att skapa en bra relation ihop. För att lyckas med träningen behövs det bra belöningar som hunden vill jobba för.

Under detta tillfälle pratar om vi om motivation, olika typer av belöningar, lätt-/svårmotiverade hundar och lekregler. Sen testar vi det praktiskt med olika lekar och belöningar, om de fungerar vid olika situationer & störningar.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & tid: Fredag 7 februari kl. 12.00 – 14.00

Pris: 250:-

 


Fokus – kontakt – samarbete

Att ha en bra kontakt och ett trevligt samarbete med sin hund är en grundläggande förutsättning för att ni ska trivas ihop, för att hunden ska få mer friheter och och faktiskt välja dig istället för hunden som kommer längre bort på gatan.

Under detta tillfälle jobbar vi med olika övningar som förstärker kontakten, fokuset och samarbetet er emellan.

Antal deltagare: 4  – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 6 mars kl. 12.00 – 14.00
Pris: 250:-

 


Balans & kroppskontroll

Många hundar har dålig koll på sin bakdel och baktassar. Inte alla använder ens sina framtassar med lika mycket belastning på båda två. Om en hund råkar ut för en skada är det lätt att de börjar överkompensera på den friska 

Under detta tillfälle går vi genom olika övningar som hjälper er hund att få koll på sin bakdel och att den har fyra tassar att använda.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & tid: Fredag 13 mars kl. 12.00 – 14.00

Pris: 250:-


Framförgående/framåtsändande

I brukslydnaden ingår momentet framförgående i appellen och lägre klass och i högre samt elit blir det istället framåtsändade, två moment som går att bygga grundträningen på samma sätt.

Under detta tillfälle tittar vi på momenten i helhet, vilka delar som ingår, hur man börjar och hur man sen bygger vidare på momentet. Eller om ni behöver hjälp med något specifikt.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 3 april kl. 12.00 – 14.00
Pris: 250:-

 


Fritt följ

I ett lydnadsprogram ingår momentet fritt följ, ett moment som är genomgående genom hela programmet och som är ett moment med väldigt många olika delar att jobba med.

Under detta tillfälle jobbar vi med ett ekipage i taget och vi tittar på saker som position, helhet, attityd, fokus, störningskänslighet etc, helt beroende på vad varje ekipage få hjälp med.

Vi kommer att börja med lite teori, presentation och fika.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 10 april (långfredagen) kl. 13.00 – 16.00
Pris: 300:-


Stadga – impulskontroll

Oavsett vad man har för planer för sin hund så behöver den lära sig att kunna kvar i olika positioner när man ber den och lära sig att kontrollera sin impulser.

Under detta tillfälle så jobbar vi med övningar som får hunden att tycka det är roligt att vara kvar och vi visar hur man kan fortsätta sin träning för att utmana hunden så att den blir säker och trygg. Vi individanpassar för varje ekipage.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 17 april kl. 12.00 – 14.00
Pris: 250:-

 

 


Hälsa – hälsa fint

Inte många människor tycker det är trevligt att ha en hund som hoppar upp när man hälsar och sen finns det de hundar som tycker det är jobbigt med nya människor.

Under detta tillfälle jobbar vi med olika övningar som får hunden att hälsa fint på människor och vi går genom hur vi kan hjälpa de hundarna som inte vill ta så mycket kontakt med främmande personer.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & tid: Fredag 22 maj kl. 12.00 – 14.00

Pris: 250:-

 

 


Den äldre hunden

Även en äldre hund vill gärna vara med och mår väldigt bra av att få använda sin kropp och sina sinnen. Den blir glad av att få arbeta och inte känna sig bortglömd.

Under detta tillfälle fokuserar vi på den äldre hunden och går genom vad som händer i kroppen vid åldrandet och vad vi kan göra för att underlätta för den och vad det finns för hjälpmedel. Vi tar oss ut på en promenad där vi visar bra övningar som hjälper till att bibehålla hundens fysik för att undvika smärta och stelhet samt visar rolig aktivering.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:
Pris: