Tematräningar

Läs våra bokningsregler här

Vardagslydnad/aktivering:

Kontakt – samarbete – lek
Koppel & följsamhet
Inkallning
Skvallerträning
Hundmöten
Stadga – impulskontroll
Aktivering
Stoppsignal
Prova på klickerträning
Fokus – störningsträning
Lek & belöningsclinic

Hälsa – hälsa fint
Hanteringsträning
Valpträff & hundsignaler
Den äldre hunden

Tävlings-/brukslydnad:

Individanpassad lydnad-/brukslydnad
Kryp
Fritt följ
Framförgående/framåtsändande
Sitt/ligg/stå under march/i fart
Apportering – grundträning
Fjärrdirigering

Bokningssidan:

Boka tid


Kontakt – samarbete -lek

Att ha en bra kontakt och ett trevligt samarbete med sin hund är en grundläggande förutsättning för att ni ska trivas ihop, för att hunden ska få mer friheter och och faktiskt välja dig även om det finns andra störningar i närheten. 

Under detta tillfälle jobbar vi med olika övningar som förstärker kontakten, fokuset och samarbetet er emellan. Vi tittar även på leken och testar olika belöningar.

Antal deltagare: 4  – 6 stycken
Kursdatum & t
id: 

Pris: 250:-

 


Koppel & följsamhet

Att hundar drar i kopplet och gör plötsliga ryck när det dyker upp något intressant är ett vanligt förekommande problem för många. Det finns många orsaker  till beteendet.

Under detta tillfälle arbetar vi med olika koppel & följsamhetsövningar, men vi kommer också att jobba med att stärka upp kontakten och ge tips på hur man göra promenaden roligare.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:  

Pris: 250:-

 


Inkallning

Vem vill inte kunna ha sin hund lös och inte vara orolig för att den inte kommer när man kallar på den eller att den blir kvar i sin position tills något annat är sagt. 

Under detta tillfälle kommer vi jobba med olika inkallningsövningar som anpassas efter varje ekipage. Träningen kommer att vara både med en hund i taget samt alla samtidigt.

Antal deltagare: 4-6 stycken
Kursdatum & tid:

Pris: 250:-

 


Skvallerträning

Att lära sin hund skvallra när den uppmärksammar något på en promenad är en bra dels som aktivering för bättre kontakt och dels ger möjlighet att bryta och belöna hunden innan den gör ett utfall eller drar iväg till det det den såg. Om det används på rätt sätt så är det ett bra verktyg att använda vid ex. hundmöten och andra situationer där hunden agerar med olika känslobeteenden.
Efter lite teori kommer vi att träna praktiskt först med en hund i taget för att sedan lägga på individanpassade störningar utefter varje hunds dagsform.

Antal deltagare: 4-6 stycken deltagare  
Kursdatum & tid: 

Pris: 300:-


Hundmöten

Att kunna läsa sin egna och andras hundar är oerhört viktigt för att undvika konflikter som kan uppstå om man inte är med och ser hur hundarna kommunicerar vid olika situationer vid möten med andra hundar.
På denna träff får ni som ägare lära er lite grundkunskaper i hundspråk och hur man ska tänka med hundmöten.
Efter lite teori kommer vi att träna praktiskt först med en hund i taget och sedan träna hundmöten två och två i taget.
För att tillfället ska fungera på bästa sätt för er, behöver ni och hunden ha en bra grundkontakt samt gärna påbörjat skvallerträning.

Antal deltagare: 4-6 stycken deltagare  
Kursdatum & tid: 

Pris: 300:-


Stadga – impulskontroll

Oavsett vad man har för planer för sin hund så behöver den lära sig att kunna kvar i olika positioner när man ber den och lära sig att kontrollera sin impulser.

Under detta tillfälle så jobbar vi med övningar som får hunden att tycka det är roligt att vara kvar och vi visar hur man kan fortsätta sin träning för att utmana hunden så att den blir säker och trygg. Vi individanpassar för varje ekipage.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 28 oktober kl. 09.00-10.30

Pris: 250:-

 


Aktivering

Ibland så fastnar vi i samma mönster och behöver lite tips på fler sätt och övningar att stimulera vår hund på. 

Under detta tillfälle kommer det vara uppställda stationer blandat med olika nosövningar, tricks, balans, kroppskontroll, problemlösning och mycket annat. Instruktör finns på plats för rådgivning och att hjälpa till

Antal deltagare: 6-10 stycken
Kursdatum & tid:
Fredag 4 november kl. 09.00-11.30

Pris: 250:-

 

 


Stoppsignal

Att få stopp på sin hund, att få den att bryta när den drar efter vilt, hund etc. eller när den är på att korsa en trafikerad väg är livsviktigt

Under detta tillfälle kommer vi jobba med stoppsignalen, både hur man lär in den och med olika störningar. Övningarna som anpassas efter varje ekipage. Träningen kommer att vara både med en hund i taget samt alla samtidigt.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 4 november kl. 11.00-12.30

Pris: 250:-


Lek & belöningsclinic

Att leka och ha kul med sin hund är grunden för att skapa en bra relation ihop och för att lyckas med all typ av träning behövs det bra belöningar som hunden vill jobba för.

Alla hundar är olika, en del är lättmotiverade och en del är svårmotiverade, det gäller att hitta rätt typ av belöning för varje enskild individ men också att ha rätt belöning vid olika situationer.
Under detta tillfälle pratar om vi om motivation, olika typer av belöningar, lätt-/svårmotiverade hundar och lekregler. Sen testar vi det praktiskt med olika lekar och belöningar, att hitta rätt för varje hund och om de fungerar vid olika situationer samt störningar.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 25 november kl. 09.00-10.30

Pris: 250:-


Prova på klicker

Klickerträning går ut på att hunden får tänka själv och belönas för att bjuda på rätt beteenden och kan användas för både tricks, vardagslydnad,  tävlingslydnad, nyttoövningar etc. men även vid problembeteenden.  

Under detta tillfälle så får ni först klicka in er hund och sen testar vi några enkla beteenden för att komma igång.  Ni väljer själva vad ni vill jobba med efter en kort genomgång med olika förslag.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 25 november kl. 11.00-12.30

Pris: 250:-


Fokus – störningsträning

Är din hund störningskänslig? Tappar den lätt fokus? En grundläggande faktor är att hitta väl fungerande belöningar hunden vill jobba för.

Under detta tillfälle pratar vi om vi om motivation, belöningar och olika störningar. Sen tittar vi på ett ekipage i taget för att se hur motivationen och belöningarna fungerar i arbete. Vi jobbar med störningar för att få hunden mer fokuserad.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id: Fredag 2 december kl. 10.00-11.30

Pris: 250:-

 


Hälsa – hälsa fint

Inte många människor tycker det är trevligt att ha en hund som hoppar upp när man hälsar och sen finns det de hundar som tycker det är jobbigt med nya människor.

Under detta tillfälle jobbar vi med olika övningar som får hunden att hälsa fint på människor och vi går genom hur vi kan hjälpa de hundarna som inte vill ta så mycket kontakt med främmande personer.

Antal deltagare: 4-6 stycken
Kursdatum & tid: 

Pris: 250:-

 


Hanteringsträning

Att kunna känna över sin hund för att hitta skador och sår, att kunna torka tassarna , klippa klorna, sköta pälsvården och kanske behöva lägga ett tassbandage är nödvändigt när man har hand om en fyrbent kamrat.

Under detta tillfälle jobbar vi med olika övningar som hjälper er att kunna hantera hunden. En del hundar tycker att det är lite jobbigt att bli hanterade och då är det viktigt att man håller sig lugn och trygg.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & tid: 

Pris: 250:-

 


Valpträff & hundspråk

Att kunna läsa sin egna och andras hundar är oerhört viktigt för att undvika konflikter som kan uppstå om man inte är med och ser hur hundarna pratar med varandra.
Hundar talar samma språk, men olika raser har olika dialekter och det kan uppstå missförstånd när de inte förstår varandra eller om någon individ har dåliga eller inga erfarenheter med sig i bagaget.
 
På denna träff får ni som ägare lära er lite grundkunskaper i hundspråk och hur man ska tänka kring hundmöten.
Efter lite teori kommer vi att släppa era valpar två och två i taget (som matchas ihop efter storlek, ras och individ) för att de ska lära sig att prata med varandra och ni får lära er läsa dem hur de pratar med varandra. Kanske har ni en blyg hund hund som behöver lite stöttning eller en bufflig hund som behöver lära sig att sansa sig lite. Valparna kommer även att få träffa några trygga vuxna hundar som har ett bra hundspråk.
 
Valparna ska vara max 6 mån vid denna träff!

Antal deltagare: 8 stycken deltagare med valp 
Kursdatum & tid: 

Pris: 250:-


Den äldre hunden

Även en äldre hund vill gärna vara med och mår väldigt bra av att få använda sin kropp och sina sinnen. Den blir glad av att få arbeta och inte känna sig bortglömd.

Under detta tillfälle fokuserar vi på den äldre hunden och går genom vad som händer i kroppen vid åldrandet och vad vi kan göra för att underlätta för den och vad det finns för hjälpmedel. Vi tar oss ut på en promenad där vi visar bra övningar som hjälper till att bibehålla hundens fysik för att undvika smärta och stelhet samt visar rolig aktivering.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:

Pris: 250:-

 


Individanpassad lydnads-/bruksträning

Individanpassade träningstillfällen, där du bestämmer själv vad du vill jobba med och som du önskar hjälp med.

Passa på att träna din hund med olika störningar eller kanske är det något specifikt moment eller del ni behöver hjälp med. Kanske du vill köra en länk/kedja och testa uthålligheten eller varför inte passa på att köra gruppmoment.

Vi kör antingen ett ekipage i taget, två och två eller flera samtidigt beroende på vad ni vill träna.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & tid:

Pris: 250:-

 


Kryp

I brukslydnaden ingår momentet kryp, som i lägre klass är 4 meter. I högre är det den dubbla sträckan med en halt och i elit tillkommer även svängar åt höger och vänster, sträckan där är totalt 12 meter.

Under detta tillfälle tittar vi på momentet i helhet, vilka delar som ingår, hur man börjar och hur man sen bygger vidare på momentet. Eller om ni behöver hjälp med något specifikt. Vi kör ett ekipage i taget, passar alla.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:

Pris: 250:-

 


Fritt följ

I ett lydnadsprogram ingår momentet fritt följ, ett moment som är genomgående genom hela programmet och som är ett moment med väldigt många olika delar att jobba med.

Under detta tillfälle jobbar vi med ett ekipage i taget och vi tittar på saker som position, helhet, attityd, fokus, störningskänslighet etc, helt beroende på vad varje ekipage få hjälp med.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:

Pris: 250:-


Framförgående/framåtsändande

I brukslydnaden ingår momentet framförgående i appellen och lägre klass och i högre samt elit blir det istället framåtsändande, två moment som går att bygga grundträningen på samma sätt.

Under detta tillfälle tittar vi på momenten i helhet, vilka delar som ingår, hur man börjar och hur man sen bygger vidare på momentet. Eller om ni behöver hjälp med något specifikt. Vi kör ett ekipage i taget.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:

Pris: 250:-

 


Sitt/ligg/stå under march/i fart

I både brukset och lydnaden ingår moment som stå, ligg & sitt (sitt enbart i lydnaden) under march samt inkallning och cirkusmomentet i lydnaden där hunden ska göra snabba stopp, ligg & sitt i fart.

Under detta tillfälle jobbar vi med ett ekipage i taget och tittar på de olika delarna, hur man börjar inlärningen, stadgan, positionen i fria följet etc., allt helt beroende på vad deltagarna önskar hjälp med. Passar alla då vi individanpassar.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:

Pris: 250:-

 


Apportering – grundträning

I både brukset och lydnaden ingår olika apporteringsmoment, både med olika föremål och utformanden. Men oavsett vilken så är de uppbyggda med samma grund delar; gripa, hålla fast, bära och avlämnande.

Under detta tillfälle jobbar vi med ett ekipage i taget och vi går genom de olika grunderna som behövs för att bygga ihop det till ett moment.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:

Pris: 250:-


Fjärrdirigering

I lydnaden ingår momentet fjärrdirigering, och hunden ska då skifta mellan ligg & sitt i klass 1, och sedan även stå i klass 2 & 3, på avstånd utan att förflytta sig. Antingen genom låsta bakben eller låsta framben.

Under detta tillfälle jobbar vi med ett ekipage i taget och vi går genom de olika skiftena från grunden eller om man har önskemål om något speciellt i detta moment.

Antal deltagare: 4 – 6 stycken
Kursdatum & t
id:

Pris: 250:-