Externa kurser

Läs våra bokningsregler här

Kommande kurser:
Första hjälpen med Helena Calmén
Så gör du din hund till en superhjälte med Jessica Mann


“Första hjälpen-kurs”
Instruktör: Helena Calmén från Hund & Ägare

Datum & tid:

Lördag 9 november
Kl. 10.00 – 13.30

Antal deltagare med hund: 6 stycken
Antal åhörare: 6

Pris:
600:- för deltagare med hund
350:- för åhörare

Som hundägare vet man hur snabbt olyckan kan vara framme. Ett snedsteg, en lek som bli för intensiv, glasbitar, jagandet efter en boll som leder ut på en väg. Olyckan är ett faktum.
Hunden kan inte berätta var den har ont. Denna kurs ger dig som hundägare mer kunskap om hur man tar hand om sin hund på bästa sätt vid akuta situationer.

Kursens innehåll:
* Hundens allmäntillstånd
* Det akuta omhändertagandet
* Hjärt & lungräddning
* Luftvägsstopp
* Sårskador & förband
* Frakturer & sportskador
* Drunkning
* Förgiftning
* Chock

Instruktör:
Helena Calmén, Hund & Ägare
utbildad HLR instruktör för hund & människa,
Friskvårdsinstruktör för hund


“Så gör du din hund till en superhjälte”
Instruktör: Jessica Mann från Motiverade hundar

Datum & tid:

7 – 8 december (lördag och söndag)
Kl. 10.00 – 17.00, båda dagarna

Antal deltagare med hund: 6 stycken
Antal åhörare: 6

Pris:
2900:-/deltagare med hund
1000:-/åhörare

På den här kursen får du redskapen för att stärka din hunds självförtroende i olika situationer. Vi kommer jobba kring fyra stycken teman – trickträning, nosarbete, problemlösning och balansträning – och hur de kan användas för att göra hundarna säkrare.

En blygerhund är en hund som är osäker. Allt från lite försiktig till riktigt rädd. Den kan reagera med att vilja fly, att vilja skrämmas, att bli lamslagen eller kanske att vilja fjäska för den som skrämmer. Den kan ha en specifik rädsla eller flera generella. Kursen passar för dig som har en sådan hund. Den passar även för dig som har en orädd hund eftersom så mycket av arbetet vi kan göra är förebyggande, och bör göras, inte minst med valpar och unghundar.

Fokus på hur du stärker din hunds självförtroende, eftersom ett gott självförtroende är grunden till en självsäker hund utan rädslor.

Fredag kvällen innan kursen (15/11) håller Jessica även föreläsningen i samma ämne “Blygerhundar”! Läs mer om föreläsningen här:

Om Jessica:
“Jessica Mann driver hundskolan Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från specialsök till tävlingslydnad och freestyle, och har dessutom specialiserat sig på kurser och läger för blygerhundar – hundar med olika rädslor. Tillsammans med en kollega håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i namnet Attityd hundkunskap. 

2017 gav hon ut boken ”Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. Hon är en omtyckt instruktör och föreläsare.

Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter – heelwork to music, freestyle, tävlingslydnad, nosework, rally och vallning – och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.”