Externa kurser

Läs våra bokningsregler här

Kommande kurser:
Tävlingslydnad med Helene Lindström
Tävlingslydnad med Jessica Johansson
Tävlingslydnad med Tomas Stokke
Så gör du din hund till en superhjälte med Jessica Mann


“Tävlingslydnadskurs”
Instruktör: Helene Lindström från “High5 hundkurser”

Datum & tid: 

16 – 17 maj (torsdag och fredag)
Torsdag kl. 10.00 – 17.00
Fredag 09.00 -16.00

Antal deltagare med hund: 6 stycken – 1 platser kvar!
Antal åhörare: 4

Pris:
2700:-/deltagare med hund
1000:-/åhörare

Välkomna till en spännande lydnadskurs för Helene Lindström som i stora drag individanpassas där varje ekipage får träna på det de bäst behöver. Men kursen kommer också innehålla några gemensamma teori/diskussionstillfällen som t. ex “vad händer mellan momenten”, vilket brukar vara väldigt nyttigt att fundera över och även träna på. Likaså “träna för att tävla” där vi bollar kring vad de stora skillnaderna är då det gäller träning och tävling.
Vi kör ett ekipage i taget och de övriga är aktivt med vid sidan om.

Om Helene:
” Ända sedan jag var liten har mitt liv kretsat kring fyrbeningar av skiftande slag.

Jag har ridit sedan jag var sju år och tills för några år sedan var det hästarna jag la all min lediga tid på. Men de senaste åren har det blivit mindre häst, och mera hund.

Då det gäller träningen är mitt mål att skapa ett nära samarbete med hunden där glädje, högt engagemang och ”glimten i ögat” ligger i fokus – i kombination med trygghet, harmoni och bra grunder.
Ledordet är HEJ! Humor, Energi och J:r anamma. Med det kommer man ganska långt- och framförallt har man kul på vägen. 

Att träna och tävla – med både hjärta och hjärna! Det är målet tillsammans med mina fyrbenta träningsvänner, och det är också det jag försöker förmedla på mina kurser. Ett bra samarbete bygger inte på att man SKA. Utan att man VILL!”

Läs mer: https://www.high5hundkurser.se


“Tävlingslydnadskurs”
Instruktör: Jessica Johansson från Game on Puppy

Datum & tid:

Bild från Jessicas hemsida

13 – 14 juni (torsdag och fredag)
Kl. 09.00 – 16.00, båda dagarna

Antal deltagare med hund: 6 stycken
Antal åhörare: 4

Pris:
2900:-/deltagare med hund
1500:-/åhörare

Välkomna till två intressanta och lärorika kursdagar för Jessica Johansson som genomgående är praktisk träning men en liten del teori ingår också. Kursen är individanpassad utefter varje ekipages förkunskaper, mål och behov. Ni väljer själva vad ni önskar ha hjälp med och ett ekipage kör i taget medans de övrig aktivt är vid sidan om.

På torsdag kvällen håller Jessica även föreläsningen “Maximera uthålligheten inför tävling”, som ni som kursdeltagare får gå utan extra kostnad! Läs mer om föreläsningen här:

Om Jessica:
” Jag älskar att träna, tävla och coacha andra hundägare till framgång oavsett om det gäller tävling, vardagslydnad eller problemlösning. Min filosofi är att hundträning ska vara rolig och lekfull, jag tränar med positiva effektiva metoder.

Jag har jobbat heltid med hundar sedan 2004 drev då hundpensionat, hunddagis, mobilt hunddagis och hundkurser. Har också i samarbete med polisen tagit hand om ett antal omhändertagna hundar innan de slussats till nya hem.
Nu satsar jag enbart på hundkurser, utbildningar, fortbildning för instruktörer, läger, föreläsningar och har dessutom många externa uppdrag varje år.
Mina egna hundar är Border collien Riva som jag tävlar elitlydnad och elit bruksspår med, hon är svensk lydnadschampion. Vi tävlade på lydnads SM 2014 och 2015. Vi har varit med i spetsgruppen i lydnad med satsning mot landslaget. Jag har också kelpien Inka som tävlas i lydnad, agility och bruks. Mitt nyaste tillskott Frö är en Malinois hon ska bli skyddshund, hon tävlas i bruksspår elit och lydnad där vi ska starta klass 1. Tidigare hade jag flera schäfrar som jag tävlat elitbruks och -lydnad med. Att jobba med olika typer av hundar och raser har utvecklat mig som hundtränare och instruktör.”

Läs mer: http://www.gameonpuppy.se/


“Tävlingslydnadskurs”
Instruktör: Tomas Stokke från Klickerklok

Datum & tid: 

9 – 10 juli (tisdag och onsdag)
Tisdag kl. 10.00 – 17.00
Onsdag 09.00 -16.00

Antal deltagare med hund: 6 stycken
Antal åhörare: 4

Pris:
2900:-/deltagare med hund
1500:-/åhörare

Den här kursen passar både dig som vill lära dig grunder för tävlingslydnad och för dig som har kommit längre och vill slipa på tävlingsformen, eftersom undervisningen anpassas efter de deltagande ekipagen. Du får tips och inspiration och demonstrationer av inlärning av olika moment, men du väljer fritt vad du vill jobba med med din hund.

Om Tomas:
“Thomas har tävlat lydnad på elitnivå med olika raser i många år. Thomas fokuserar på at träna hundarna till att ta eget ansvar för både fokus och uppgifter med rätt motivation och sinnesstämning. Han är noga med grundträning, samtidigt som han hela tiden har ett tävlingstänk i träningen.

Läs mer: http://www.klickerklok.se/om-oss/


“Så gör du din hund till en superhjälte”
Instruktör: Jessica Mann från Motiverade hundar

Datum & tid:

7 – 8 december (lördag och söndag)
Kl. 10.00 – 17.00, båda dagarna

Antal deltagare med hund: 6 stycken
Antal åhörare: 6

Pris:
2900:-/deltagare med hund
1000:-/åhörare

På den här kursen får du redskapen för att stärka din hunds självförtroende i olika situationer. Vi kommer jobba kring fyra stycken teman – trickträning, nosarbete, problemlösning och balansträning – och hur de kan användas för att göra hundarna säkrare.

En blygerhund är en hund som är osäker. Allt från lite försiktig till riktigt rädd. Den kan reagera med att vilja fly, att vilja skrämmas, att bli lamslagen eller kanske att vilja fjäska för den som skrämmer. Den kan ha en specifik rädsla eller flera generella. Kursen passar för dig som har en sådan hund. Den passar även för dig som har en orädd hund eftersom så mycket av arbetet vi kan göra är förebyggande, och bör göras, inte minst med valpar och unghundar.

Fokus på hur du stärker din hunds självförtroende, eftersom ett gott självförtroende är grunden till en självsäker hund utan rädslor.

Fredag kvällen innan kursen (15/11) håller Jessica även föreläsningen i samma ämne “Blygerhundar”! Läs mer om föreläsningen här:

Om Jessica:
“Jessica Mann driver hundskolan Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från specialsök till tävlingslydnad och freestyle, och har dessutom specialiserat sig på kurser och läger för blygerhundar – hundar med olika rädslor. Tillsammans med en kollega håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i namnet Attityd hundkunskap. 

2017 gav hon ut boken ”Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. Hon är en omtyckt instruktör och föreläsare.

Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter – heelwork to music, freestyle, tävlingslydnad, nosework, rally och vallning – och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.”