Externa föreläsare


“Maximera uthålligheten inför tävling”
Föreläsare: Jessica Johansson, Game on Puppy

Datum:
Torsdag 13 juni kl. 18.00 – 21.00

Pris: 350:- inkl. fika
Antal platser: 15 st

Den här föreläsningen handlar om hur jag lägger upp träningen för att göra hunden riktigt uthållig så den orkar gå länge utan att det kommer någon belöning, både i specifika grundövningar, i momenten, genom överträning och hur jag målmedvetet jobbar med kedjor och sociala belöningar. Jag pratar om hur jag får hunden och mig själv att tycka tävling känns lätt, hur jag håller energin hos hunden uppe och hur jag jobbar med balans och fokus i tävlingsprogrammet.

Om Jessica:
” Jag älskar att träna, tävla och coacha andra hundägare till framgång oavsett om det gäller tävling, vardagslydnad eller problemlösning. Min filosofi är att hundträning ska vara rolig och lekfull, jag tränar med positiva effektiva metoder.

Jag har jobbat heltid med hundar sedan 2004 drev då hundpensionat, hunddagis, mobilt hunddagis och hundkurser. Har också i samarbete med polisen tagit hand om ett antal omhändertagna hundar innan de slussats till nya hem.
Nu satsar jag enbart på hundkurser, utbildningar, fortbildning för instruktörer, läger, föreläsningar och har dessutom många externa uppdrag varje år.
Mina egna hundar är Border collien Riva som jag tävlar elitlydnad och elit bruksspår med, hon är svensk lydnadschampion. Vi tävlade på lydnads SM 2014 och 2015. Vi har varit med i spetsgruppen i lydnad med satsning mot landslaget. Jag har också kelpien Inka som tävlas i lydnad, agility och bruks. Mitt nyaste tillskott Frö är en Malinois hon ska bli skyddshund, hon tävlas i bruksspår elit och lydnad där vi ska starta klass 1. Tidigare hade jag flera schäfrar som jag tävlat elitbruks och -lydnad med. Att jobba med olika typer av hundar och raser har utvecklat mig som hundtränare och instruktör.”


“Blygerhundar”
Föreläsare: Jessica Mann, Motiverade hundar

Datum:
Fredag 6 december kl. 18.00 – 20.30

Pris: 350:- inkl. fika
Antal platser: 20 st

Att ha en rädd hund är hjärtskärande. Att se sin bästa vän vilja fly eller slåss, att ständigt få förklara för omgivningen varför hunden gör som den gör, varför den inte vill hälsa och hela tiden ta hänsyn till hundens speciella behov i alla situationer är hårt arbete.

På den här föreläsningen får du många konkreta tips på hur du stärker din hunds självförtroende. Du får också träningstips för specifika rädslor och förklaring till varför hundar är rädda.

Du får tips hur du kan bete dig de dagar du inte orkar vara en superhjälte, och när det inte går att träna. Dessutom pratar Jessica om hur du bättre kan förstå din hund genom att prata om vad rädslor är, hur stress fungerar och hur hundar kommunicerar. Målet är att förändra känslan hos hunden – göra den gladare och mindre rädd.

Om Jessica:
“Jessica Mann driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från nosework till tävlingslydnad och freestyle och dessutom specialicerat sig på kurser och läger för blygerhundar – hundar med olika rädslor. Tillsammans med en kollega håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i namnet Attityd hundkunskap. 

2017 gav hon ut boken ”Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. Hon är en omtyckt instruktör och föreläsare.

Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter – heelwork to music, freestyle, tävlingslydnad, nosework, rally och vallning – och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.”