Externa föreläsare

Läs våra bokningsregler här

Kommande föreläsningar:
“Blygerhundar” med Jessica Mann
“Om hundmat” med Åsa Sjöberg


“Om hundmat”
Föreläsare: Åsa Sjöberg, Humlebyns hundhälsa

Datum:
Tisdag 19 november kl. 18.30 – 21.00

Pris: 300:- inkl. fika
Antal platser: 15 st

Föreläsningen handlar om de olika hundfodervarianterna som finns på marknaden och även vad man kan göra själv. Vi går igenom vad som gömmer sig i torrfoder, våtfoder, färskfoder, barf och hemlagat. Ämnen som tas upp är bland annat basal näringslära i korthet , lite om mag-tarmkanalens fysiologi hos hund, foderhistorik, tillverkningsprocesser och ingredienser.

Föreläsningen är oberoende och inte sponsrad av foderföretag utan bygger på vetenskap, erfarenhet och fakta..

Om Åsa:
“Åsa Sjöberg är legitimerad biomedicinsk analytiker med en magisterexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Efter att ha arbetat i nära 30 år i läkemedelsbranschen har jag mycket stor kunskap i tarmfysiologi och funktion samt läkemedels- och näringsupptag via mage och tarm. Jag har även fördjupad kunskap i sjukdomsfarmakologi och farmakokinetik samt näringslära. Dessa kunskaper kan vara till stor hjälp vid rådgivning och problemlösning. Mitt stora hundintresse, sedan barnsben, har gjort att jag i dag är utbildad instruktör, lärare och mentaltestfigurant (SBK) samt klickertränare (Canis). Jag har tävlat på elitnivå i bruks och lydnad samt tävlar aktivt i agility. Läs mer om mitt hundliv här. Under 2012-2013 har jag utbildat mig till professionell hundfysioterapeut-Canineopat och massageterapeut på Utbildningscentrum för professionell Häst/Hund och Humanvård. Under 2016 och 2017 fördjupade jag mina kunskaper om hundfoder och blev Certified Pet Food Nutrition Specialist samt Raw Dog Food Nutrition Specialist.

Läs mer om Åsa och Humlebyns hundhälsa här: https://www.humlebyns.se/hundhalsa/


“Blygerhundar”
Föreläsare: Jessica Mann, Motiverade hundar

Datum:
Fredag 6 december kl. 18.00 – 20.30

Pris: 350:- inkl. fika
Antal platser: 20 st

Att ha en rädd hund är hjärtskärande. Att se sin bästa vän vilja fly eller slåss, att ständigt få förklara för omgivningen varför hunden gör som den gör, varför den inte vill hälsa och hela tiden ta hänsyn till hundens speciella behov i alla situationer är hårt arbete.

På den här föreläsningen får du många konkreta tips på hur du stärker din hunds självförtroende. Du får också träningstips för specifika rädslor och förklaring till varför hundar är rädda.

Du får tips hur du kan bete dig de dagar du inte orkar vara en superhjälte, och när det inte går att träna. Dessutom pratar Jessica om hur du bättre kan förstå din hund genom att prata om vad rädslor är, hur stress fungerar och hur hundar kommunicerar. Målet är att förändra känslan hos hunden – göra den gladare och mindre rädd.

Om Jessica:
“Jessica Mann driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från nosework till tävlingslydnad och freestyle och dessutom specialicerat sig på kurser och läger för blygerhundar – hundar med olika rädslor. Tillsammans med en kollega håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i namnet Attityd hundkunskap. 

2017 gav hon ut boken ”Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. Hon är en omtyckt instruktör och föreläsare.

Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter – heelwork to music, freestyle, tävlingslydnad, nosework, rally och vallning – och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.”