Friskvårdsdag 23/7

Välkommen på vår friskvårdsdag!

Datum:

  • Fredag 23 juli kl. 09.00-18.00

Under förmiddagen kommer det finnas möjlighet att få tips och råd för träning och massage av valp och unghund, den vuxna hunden samt hur man bibehåller den äldre hundens rörlighet och styrka på bästa sätt! Kom och prova på fysbanan samt balansbollträning under vägledning av instruktör.

Efter lunch erbjuder vi halva priset på en enklare friskvårdskontroll och på våra massage och laserbehandlingar.
Då bokar man in sig för en egen tid och väljer om man enbart vill göra en friskvårdskontroll eller om man även vill boka in en våra behandlingar, som t. ex friskvårdsmassage, lymfmassage och laserbehandling.

En friskvårdskontroll innebär att vi utför en rörelseanalys och kontrollerar din hunds muskel- och ledstatus, för att hitta eventuella spänningar, stelhet & smärta. Genom en friskvårdskontroll får du information om din hunds fysiska hälsostatus & förutsättningar och kan hjälpa dig att upptäcka eventuella problem i rörelseapparaten i tid. Det är alltid bättre att förebygga skador än att reparera dem när de uppkommit.
En regelbunden friskvårdskontroll är något alla borde ge sin hund, oavsett om det är en aktiv tävlingshund, en sällskapshund eller högpresterande arbets/tjänstehund, då hundar är väldigt bra på att anpassa sina rörelser utefter kroppens förmåga och kompenserar upp svagheter genom att låta en del arbeta ännu mer, vilken i sin tur leder till ömhet/stelhet i muskulaturen och bidrar till en ökad skaderisk.

Vi erbjuder lymfmassage, friskvårdsmassage och komplementära behandlingar som laser och mikroström, vilket kan utföras både som en egen behandling eller i kombination med massage. Under friskvårdsdagen är det halva priset på våra behandlingar.
Läs mer om behandlingarna här

Program: 

  • kl. 09.00 – 10.00 – Valpar & unghundar; Prova på fysbanan och få tips & råd om hur man ska träna den växande individen
  • kl. 10.00 – 11.00 – Valpar & unghundar; Prova på avslappningsmassage/hanteringsträning inför undersökningar & behandlingar
  • kl. 11.00 – 12.00 – Vuxna & äldre hundar; – Prova på fysbanan och få tips & råd om hur man ska träna den vuxna hunden för att förbygga skador och stärka upp svagheter samt bibehålla styrka och rörlighet hos de äldre hundarna
  • 12.30 – 18.00 – Friskvårdskontroller och prova på massage/lymfmassage & laserbehandlingar – halva priset